Egy fazékban vizet forralunk (olajat nem öntünk bele, a tészta ennek ellenére nem fog ragadni!).
100 gramm tésztánként kb. 1 liter vizet használjunk, tehát 500 g tésztához kb. 5 litert.
A sót (1 kiskanálnyit vagyis kb. 10 g-ot literenként) csak akkor kell beletenni, ha a víz már forr.
Ezután beledobjuk a tésztát és fedő nélkül erős lángon főzzük. Azonnal megkeverjük, majd főzés közben többször is, így a tészta nem ragad össze.
Olaszországban a tésztát "al dente” vagyis fogkeményre főzzük, ami azt jelenti, hogy a külseje még kicsit kemény, hogy rágni kelljen, de a belseje nincs túlfőzve.
Mindig figyeljünk a tészta csomagolásán megadott főzési időre, de azért mindig kóstoljuk is meg, a biztonság kedvéért.
Ha a tészta kész, szűrjük le, de ne öblítsük le különben lemossuk róla a sót és keményítőt is.
Fontos tudni:
A tésztát nem szoktuk előre megfőzni. Amikor kész azonnal kell tálalni és fogyasztani, különben túlfő, összeragad és élvezhetetlenné válik.
Buon Appetito!
Buon Appetito!
ezt jó tudni!! :) ha vannak még ilyen tippek a főzéshez, annak nagyon örülnék. És szerintem még sokan mások is :)
VálaszTörlésVannak meg tippek fozesrol / sutesrol :-)
VálaszTörlésEzert lett az egyik menupont "Technika". Hamarosan jon a besamel, majd a pizza is!